centrum voor architectuur & ruimtelijke kwaliteit

Attiek – Had Noait Mutten!?

27 mei 2016     Theater De Bres

Als afsluiting van het seizoen organiseert Attiek een avond waarin personen die Leeuwarden een warm hart toedragen iets vertellen over de in hun ogen ‘lelijkste plek’ van de stad, onder het motto “Had noait mutten”. Wij nodigen verschillende personen uit, zowel vakgenoten als ervaringsdeskundigen, die hun favoriete ‘rotte kies’ kort bespreken. Aan de hand van één beeld leggen de sprekers uit waarom dit gebouw of deze plek nooit zo had gemoeten. Ook kunnen zij aangegeven wat er aan gedaan kan worden om er juist een mooi gebouw of plek van te maken.

Het is de bedoeling om een levendig debat te voeren waarin onze betrokkenheid met de stad centraal staat. Na afloop van elke bijdrage is er kort gelegenheid tot het stellen van vragen aan de deelnemers en te discussiëren. De discussie wordt geleid door spreekstalmeester Jef Mühren.

Ook benieuwd naar de ‘rotte kiezen’ van onder andere Ria Kraa (Friesch Dagblad), André Staalenhoef (Architect BSa) en Huub Mous (kunsthistoricus en blogger)? Je  bent op vrijdag 27 Mei  van harte welkom vanaf 19:45 uur in de Bres!

Programma:

20:00     Korte inleiding door Spreekstalmeester Jef Mühren

20:15     Bijdragen: Pitches van o.a. Eddy Sikma, Aukje de Vries, Huub Mous en Johan Juckers

21:00     Korte Pauze

21:10     Bijdragen: Pitches van o.a. Ria Kraa, André Staalenhoef, Dirk Hoekstra en Pieter de Groot

21:30     Vragen en Discussie

Ook Meedoen?

Attiek heeft reeds een aantal  ‘Liwwadders’ uitgenodigd, maar we gaan uit van ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. Heb jij ook een lelijke plek in Leeuwarden in gedachten, die op deze avond absoluut niet mag ontbreken? Doe dan mee! Meld je vóór  13 mei aan via info@arkfryslan.nl . Houdt met je deelname rekening met de volgende spelregels: je hebt max. 2 minuten de tijd om je pitch te houden en je mag max. 1 plaatje gebruiken. Stuur het plaatje dat je wilt gebruiken mee met je aanmelding. Naast de vraag waarom deze plek/gebouw zo lelijk is, willen we, om positief af te kunnen sluiten, ook graag van je horen hoe het wél had gemoeten.