De eerste stappen bij het beginnen van een moestuin

Het beginnen van een moestuin is een leuke bezigheid waar je veel plezier van hebt. De zaden die je plant in je tuintje kun je verkrijgen bij tuincentra, online of via een zaden leverancier. Maar wanneer je een moestuin begint, moet je wel op een aantal dingen letten. Hieronder lees je hier meer over.

Bemachtig de juiste zaden bij de zaden leverancier

Wanneer je een moestuin wilt beginnen, is het belangrijk dat je de benodigde zaden bemachtigd. Dit kun je doen door in contact te komen met een zaden leverancier, of door op websites zoals https://www.tuinplus.nl/ onderzoek te doen naar de beste zaden voor jouw moestuin. Kijk bij de aanschaf van deze zaden natuurlijk naar welke het beste bij jou passen. Wil je sla verbouwen, of toch liever courgette? Dit klinkt misschien eenvoudig, maar het is wel belangrijk om van te voren uit te zoeken welke groenten het beste bij jou en je gezin of huisgenoten passen. Denk hierbij ook aan de hoeveelheid tijd die je beschikbaar hebt om in je tuintje te besteden. Heb je veel vrije tijd? Dan kun je zaden aanschaffen bij je zaden leverancier die meer verzorging nodig hebben. Wanneer je deze aanschaft maar zelf weinig tijd hebt, dan kan het zijn dat je planten door slakken worden opgegeten of niet goed groeien.

Vraag aan de zaden leverancier over het zaaimoment

Wanneer je je zaden wilt aanschaffen bij je zaden leverancier, vraag dan goed na wanneer het zaaimoment van de groente precies is. Elke groentesoort groeit natuurlijk op een ander moment. Op de verpakking van jouw zaadjes staat vaak wel een indicatie, maar zoals de term dit al aangeeft is dit geen precieze richtlijn, maar een schatting. Een zaden leverancier heeft hier toch vaak meer kennis over en zal je hierbij kunnen helpen. Het is handig om dit te weten, zodat je niet per ongeluk te vroeg of te laat begint met zaaien. Houdt hierbij ook rekening met de weersomstandigheden. Als er wordt aangegeven dat het een tijd erg koud zal worden, is het verstandig om eventjes te wachten met het zaaien van je plantjes. Anders vriezen deze kapot. Het is dus ook een beetje een eigen inschatting die je doet wanneer je zaadjes in je moestuin plant.

Bereid je moestuin voor: het gereedmaken van de grond

Wanneer je begint met zaaien, zul je je moestuin hier op voor moeten bereiden. Dit kun je doen door de grond zaaiklaar te maken. Wellicht heeft je zaden leverancier hier alvast wat tips voor, maar hier kunnen wij je ook bij helpen. Zorg ervoor dat de grond waar je de zaadjes in doet niet bevroren is, en ook niet te nat is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je zaadjes niet goed kunnen kiemen, wat ervoor zorgt dat je groentes niet goed zullen groeien. Van te voren zul je dus even de bovenlaag moeten harken, en de ondergrond moeten egaliseren. Daarna kun je beginnen met zaaien!

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Arkfryslan
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart