Wat is een plexiglas buis?

Een plexiglas buis staat ook wel bekend als acrylaat buis of acryl glas. Het is een stevige kunststof en zijn te koop in verschillende diameters en kleuren. Plexiglas staat bekend vanwege zijn inzetbaarheid. Het is namelijk 25 keer sterker dan glas, licht van gewicht en weerbestendig. Daarnaast is de buis ook nog Uv-bestendig, zo verkleuren de buizen niet na verloop van tijd. Daarnaast is een plexiglas buis goed te bewerken. Het kan makkelijk worden gezaagd, gesneden of geboord. De buis is daarom eenvoudig te bewerken door zowel professionals als non-professionals.

Waar kan ik een plexiglas buis voor gebruiken?

Een plexiglas buis is in te zetten voor verschillende doeleinden. Zo kunnen de buizen gebruikt worden voor meubel en interieurbouw, maar ook als decoratie of in technische toepassingen. Daarnaast worden ze gebruikt voor bijvoorbeeld het creëren van verlichting. Het vergt dan ook niet veel ervaring om met plexiglas te werken. Met de juiste gereedschap kan zelfs de doe-het-zelver een flink eind komen met plexiglas. Bij twee linker handen is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om de buizen op maat te laten zagen. Alle doeleinden op een rij:

  • Meubelbouw
  • Interieurbouw
  • Decoratief (Sfeerverlichting)
  • Technische toepassingen

Plexiglas of Polycarbonaat buis?

De uitstraling van polycarbonaat en plexiglas is exact hetzelfde. Maar wat is het verschil? Polycarbonaat is nog sterker dan een plexiglas buis. De schilden van de ME & politie zijn bijvoorbeeld gemaakt van polycarbonaat. Het is namelijk erg slagvast. Daarnaast is polycarbonaat flexibeler. Maar in sommige situaties is dit ongewenst. In tegenstelling tot polycarbonaat, is plexiglas goed te polijsten. Polycarbonaat vergeelt bij blootstelling aan UV. Maar niet als het wordt beschermd met een UV-coating, door de coating wordt de buis weer een stuk duurder. Kies daarom het materiaal dat het beste bij het project past.

Plexiglas buis bestellen

De buizen zijn leverbaar in verschillende diameters, wanddiktes en lengtes. Plexiglas buizen zijn eenvoudig online te bestellen bij Kunststof Forte. Kunststof Forte is een webshop gespecialiseerd in kunststof. Het heeft een ruim assortiment in verschillende soorten kunststoffen. Zo leveren zij kunststof buizen en platen, maar ook dakroosters en zelfs moestuinbakken.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Arkfryslan
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart