Wees deze zomer waterwijs met uw zwembad

14 juli 2021

De zomertemperaturen zijn aangebroken, wat betekent dat het tijd is om af te koelen in het zwembad. Zwembaden zijn een van de grootste gebruikers van buitenwater. Dus voordat je erin duikt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je zwembad zo efficiënt mogelijk werkt.

Hier zijn een paar eenvoudige manieren om water in uw zwembad te besparen.

Zorg voor uw zwembad. Handhaaf de juiste chemische niveaus en voldoende circulatietijd. U heeft veiliger, schoner water en u hoeft het zwembad niet zo vaak te legen.

Houd uw filter schoon om terugspoelen te voorkomen. Maak je filters regelmatig schoon. De gemiddelde terugspoeling gebruikt tussen de 250 tot 1.000 gallons water. Denk er dus aan om alleen terug te spoelen als dat nodig is.

Verlaag de zwembadtemperatuur. Het verlagen van de temperatuur vermindert ook het waterverlies door verdamping. Koelpompen kunnen de zwembadtemperaturen tot 15 graden verlagen.

Vul het zwembad niet te vol. Houd het waterpeil lager om waterverlies door spatten te verminderen.

Lekken repareren. Dit is misschien wel de belangrijkste tip om waterverspilling te verminderen en een hoge waterrekening te voorkomen, maar het kan wat werk vergen om die lekken te vinden.

Naar schatting heeft 30 procent van alle zwembaden een lek. Vaak kunnen lekken als deze de hele zomer onopgemerkt blijven, wat leidt tot een aanzienlijke hoeveelheid waterverlies. Een aanhoudend zwembadlek kan honderden liters water verspillen.

Om ervoor te zorgen dat uw zwembad in topconditie is als het gaat om watergebruik, volgen hier enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om: een lek repareren.

Zoek eerst naar zichtbare lekken
Loop rond uw zwembad en tuin terwijl u zorgvuldig het gebied rond uw zwembaduitrusting inspecteert, waar veel lekken kunnen worden gevonden. Schakel de zwembadapparatuur in en zoek naar zichtbare lekken. Vaak komen lekken voort uit sanitaire problemen, waaronder gebroken afdichtingen rond fittingen.

Zoek naar witte korstige minerale afzettingen op leidingen die kunnen wijzen op een langzaam lek. Zoek ook naar natte plekken op de grond rond het zwembad, de zwembaduitrusting en tussen de uitrusting en het zwembad.

Test op verborgen lekken
Controleer of het automatisch vullen van het zwembad (automatische zwembadwaterpasfunctie) goed werkt. Verdamping van zwembadwater is normaal; een abnormale daling van het waterpeil kan echter wijzen op een lek. Een automatische vulling kan een lek maskeren, omdat het verloren water automatisch vervangt en zo een zichtbare daling van het zwembadpeil voorkomt.

Je kunt ook de emmertest doen. Volg gewoon de eenvoudige instructies hieronder of bekijk dit instructievideo verstrekt door de stad Scottsdale.

  1. Automatisch aanvullen uitschakelen (uitschakelen) (indien aanwezig)
  2. Plaats een emmer of bak op een zwembadtrap zonder deze onder te dompelen.
  3. Gebruik een grote steen of steen om de container te verzwaren.
  4. Vul het met water zodat het op hetzelfde niveau staat als het zwembadwater.
  5. Markeer het waterniveau in de emmer met een in water oplosbare marker of een stukje tape.
  6. Markeer het waterniveau van het zwembad aan de buitenkant van de emmer.
  7. Wacht minimaal twee tot drie dagen om natuurlijke verdamping te laten plaatsvinden.

Vergelijk de twee waterstanden. Als het waterniveau van het zwembad (buitenste markering) meer is gedaald dan het waterniveau van de emmer (binnenste markering), heeft u mogelijk een lek en wilt u misschien contact opnemen met een zwembadaannemer. Als de niveauveranderingen hetzelfde zijn, is er alleen verdamping opgetreden en kunt u de normale automatische vulfunctie hervatten.

Blijf koel, wees watergewijs en zorg ervoor dat er water in het zwembad blijft door in de zomer en het hele jaar door regelmatig op lekken te controleren. Het is een gemakkelijke manier om water te besparen en u wat geld te besparen.


Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 10 juni 2019 en wordt met toestemming opnieuw gepost. De Arizona Municipal Water Users Association (AMWUA) is een van de 20 Water – Use It Wisely-partners die waterbesparende adviezen en programma’s aanbieden.

Van tijd tot tijd biedt Water – Use It Wisely gastbloggers die schrijven over onderwerpen die te maken hebben met water en waterbehoud. Warren Tenney is de uitvoerend directeur van de Arizona Municipal Water Users Association en lid van de Governor’s Water Augmentation Council. Hij is ook lid van de AZ Watervereniging, waar hij zes jaar voorzitter was van de Water Resources Committee. Ga voor meer waterinformatie naar www.amwua.org.

Vorig artikel:
« Water – Use It Wisely heeft een nieuwe look!

Volgend artikel:
Plant van de maand: hoe overleven die woestijnplanten? »

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Arkfryslan
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart