Je tuin aanvullen met een rode beukenhaag

Veel tuinen in Nederland beschikken over een groene beukenhaag. Deze zorgt voor een perfecte scheiding tussen twee tuinen. Het fijne aan een groene beukenhaag is dat deze het hele jaar mooi uit blijft zien. Tijdens het voorjaar wordt er een nieuw blad aangemaakt waarna het oude blad zal vallen. Ook hoef je je weinig zorgen te maken over het onderhoud. Eens in de zes maanden is het voldoende om te snoeien. Zo blijft de plant er gezond en verzorgt.

Waar is deze plant te koop?

Mocht je geïnteresseerd zijn in een groene beukenhaag is het belangrijk dat je het koopt bij een zaak die hierin gespecialiseerd is. Je wilt natuurlijk een haag kopen met kwaliteit. Bij de Plantenshop heeft u toegang tot een groot assortiment aan planten en hagen. Neem eens een kijkje op de website voor meer informatie. Daar zul je ook de rode beukenhaag tegenkomen. Ten opzichte van de groene versie groeit de rode minder langzaam. In het najaar zul je zien dat de bladeren verkleuren naar lichtbruin en in het voorjaar lichtrood worden. Beide varianten kunnen zo’n 4 meter hoog worden.

Verzorg de beukenhaag op de juiste manier

Je hebt nu al iets meer kennis over de groene en rode beukenhaag. Wist je ook dat de beukenhaag zeer oud kan worden? Je kan vele jaren genieten van dit mooie verschijnsel. Veel tuiniers kiezen voor deze plant vanwege de romantische en warme uitstraling. Door de plant goed te verzorgen en flink te bemesten verleng je zijn levenduur. De beukenhaag is een plant die snel een infectie kan opvatten. Door ziektes en schimmels in de buitenlucht is het dus een kwetsbare plant. Ook is het gevoelig voor uitdroging, waardoor je het extra moet bewateren. Bij het planten van de beukenhaag moet je opletten dat het niet te diep wordt geplant. Het is voldoende als alleen de wortels in de grond komen te zitten. Gebruik ook vooral een bodemverbeteraar!

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Arkfryslan
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0