4 praktische tips van tuinarchitecten

Een mooie tuin is een ware aanwinst voor je woning. Het ontwerpen en inrichten van een tuin kan echter een uitdagende taak zijn. Gelukkig hebben tuinarchitecten door de jaren heen veel kennis en ervaring opgedaan die ze graag met jou willen delen. In dit artikel delen we 4 praktische tips van tuinarchitecten waarmee je een adembenemende tuin kunt creëren. Op zoek naar ideeën en inspiratie? Lees dan verder!

Denk in lagen voor een gelaagd landschap

Een belangrijk idee waar tuinarchitecten rekening mee houden, is het creëren van verschillende lagen in een tuin. Dit geeft diepte en maakt het visueel interessant. Begin met een basislaag van groen door bomen, struiken en hagen te plaatsen. Voeg daarna planten en bloemen op middelhoge hoogte toe, zoals bloembedden. Je kunt ook klimplanten, potten en decoratieve objecten gebruiken om een bovenlaag te creëren. Door deze verschillende lagen ontstaat er een mooie en levendige tuin.

Kies de juiste beplanting voor je tuin

Het kiezen van de juiste planten is erg belangrijk om je tuin prachtig te maken. Tuinarchitecten adviseren om eerst de bodem, de hoeveelheid zonlicht en het weer in jouw tuin te onderzoeken. Op basis daarvan kun je planten selecteren die goed groeien in jouw specifieke omgeving. Ook is het slim om rekening te houden met de seizoenen in je tuin. Kies planten die op verschillende tijden bloeien, zodat je het hele jaar door kunt genieten van kleur en heerlijke geuren in je tuin.

Creëer functionele ruimtes in je tuin

Een tuin die goed is ontworpen, is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook praktisch in gebruik. Tuinarchitecten adviseren om verschillende functionele ruimtes te creëren in je tuin, afhankelijk van wat jij nodig hebt en waar je interesse in hebt. Denk bijvoorbeeld aan een terras met tuinmeubels van Tuinmeubelshop waar je buiten kunt dineren, een grasveld waar kinderen kunnen spelen, een moestuin voor liefhebbers van verse groenten, of een rustig plekje onder een boom waar je kunt lezen. Door verschillende zones in je tuin te maken, benut je de ruimte optimaal en creëer je een tuin die perfect aansluit bij jouw levensstijl.

Verlicht je tuin op een slimme manier

Goede verlichting is ontzettend belangrijk om een sfeervolle tuin te creëren en de schoonheid ervan zowel overdag als ‘s avonds te accentueren. Tuinarchitecten raden aan om energiezuinige LED-verlichting te gebruiken, die zowel praktisch als decoratief kan zijn. Richt bijvoorbeeld accentverlichting op bomen, struiken of beeldhouwwerken om ze in het middelpunt van de belangstelling te zetten. Gebruik padverlichting om veilige looppaden te verlichten en zorg voor sfeerverlichting om een warme en gezellige sfeer te creëren. Met slimme verlichting kun je zelfs de verlichting gemakkelijk aanpassen aan verschillende tijden van de dag of het seizoen. Hoe ga jij je tuin inrichten?

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Arkfryslan
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart