centrum voor architectuur & ruimtelijke kwaliteit

Dag van de Architectuur

20 juni 2015     Lokaal 55

Nieuw Nederland: Wederopbouw in Sneek, van traditioneel bouwen naar modernistisch bouwen.

Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert ARK Fryslân de Dag en Nacht van de Architectuur. Het thema dit jaar is: de Architectuur van de Wederopbouw, van traditioneel naar modernistisch bouwen. Alle Architectuurliefhebbers zijn van harte welkom tijdens de Dag en Nacht van de architectuur. De Dag van de Architectuur vindt dit jaar in Sneek plaats. De overgang van architectuur uit de jaren 30/40 naar de architectuur van de Wederopbouw staat hier centraal.

Fietsend door Sneek
Met een fietstocht langs een aantal bijzondere gebouwen uit Sneek ziet u wat de architectuur uit deze periode zo bijzonder maakt. De gidsen Bé Lamberts, architectuurhistoricus, en Arnold Blikman, beleidsadviseur monumentenzorg gemeente Súdwest Fryslân, laten zien welke elementen zo typerend zijn voor deze bouwstijl en tonen de overgang van traditioneel naar modernistisch bouwen. De fietstocht brengt u o.a. langs: De Tonnemafabriek (bekend van Rang en King), het RSG Magister Alvinus (waarvan de bouw in de oorlog werd gestaakt) en een modernistische stadsvilla. Meld u snel aan want vol=vol!

Programma

Locatie: Lokaal 55,
Oude Oppenhuizerweg 55, Sneek
Tijd: 13:00-16:30 uur

13:00-14:00 Inloop en rondleiding door Lokaal 55
14:00-15:30 Fietstocht door Sneek
15.30-16.30 Afsluiting, hapje en drankje

Kosten: Gratis
Aanmelden: Verplicht, via onderstaand aanmeldformulier (aanmelden kan tot zaterdag 20 juni 12:00 uur)

Ook deelnemen aan de Nacht van de Architectuur? Klik hier voor het programma en de aanmelding: Nacht van de Architectuur