centrum voor architectuur & ruimtelijke kwaliteit

Oktober Kindermaand – Workshop: Licht uit, Spot aan!

04 oktober 2014     De Ark, Zuidergracht

De nacht is voor dromen, dromen over wie je wilt zijn, wie je wilt worden. Vandaag zetten we onze dromen in de spotlights. Dus: licht uit, spots aan!

Om kennis te maken vertelt architect en workshopleider Inge Knegt de kinderen wat over haar werk als architect en over haar fascinatie voor licht. Wat willen zij graag worden en waarom?

Met collagetechnieken maken we een alter ego poppetje om dit uit te beelden.  Dit poppetje plaatsen we in een doos . Vervolgens gaan we spelen met licht en ruimte: waar zetten we onszelf neer, in de spotlights of in de schaduw? In het midden of aan de rand? Veel licht of weinig, van voren of opzij, of van achteren aangelicht?

We spelen met een ‘moodlight’ en Inge vraagt de kinderen over hun gevoel bij een bepaalde kleur. Wat doet een kleur met je? We spelen met de verschillende kleuren en kiezen een kleur uit die bij onze toekomstdroom past. Spelenderwijs leren de kinderen met licht, kleur en ruimte een gevoel, een emotie uit te drukken.

Het resultaat: een prachtige droom-de-toekomstdoos.

De kinderactiviteit van ARKfryslân sluit aan bij de Nacht van de Nacht, een initiatief van diverse Natuur- en Milieu Federaties: op 25 oktober is het in heel Nederland de Nacht van de Nacht, waarbij de bijzonderheid van het donker wordt gevierd. Ook wordt er stilgestaan bij hoe belangrijk het donker is voor mens en dier.

Aanmelden:

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@arkfryslan.nl

De workshop is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. We zien je graag op 4 oktober!