centrum voor architectuur & ruimtelijke kwaliteit

Oktober Kindermaand – Workshop Droomlandschap

10 oktober 2015     Museum Drachten, Museumplein 2, Drachten

In het kader van Oktober Kindermaand organiseren Ark Fryslân en Museum Dr8888 een heel speciale kinderworkshop.Onder leiding van kunstenaar Frouckje Jagersma kunnen kinderen meedoen aan de workshop ‘Droomlandschap’ naar aanleiding van de tentoonstelling Stad en Land Smallingerland in Museum Dr8888. Beeldend kunstenaar Frouckje Jagersma maakt installaties van eigengemaakte licht doorlatende vormen, die samen een illusie oproepen van een droomwereld binnen een echte wereld.

Wat gaan we doen?

De kinderen maken tijdens deze workshop, met speciale glow-in-the-dark verf, een eigen stukje droomwereld waarin we de mens zien in een landschap van stad of natuur. Alle kinderen samen maken een installatie waar in ieders stukje droomwereld te zien is.

Met de speciale black-light verlichten we de ruimte en komt de droomwereld tot leven en wordt ieders droomwereld werkelijkheid.

Opbouw van de workshop

–          Inleiding van de kunstenaar over het thema Droomwereld en uitleg over de techniek

–          Excursie naar Sûnenz ZuidOostZorg, waar een prachtige tentoonstelling is ingericht van jonge kunstenaars, met werk van o.a. Frouckje Jagersma, over het thema Stad en Land in Smallingerland

–          Hapje en drankje in Restaurant Sûnenz

–          Terug in het museum werken we gezamenlijk aan het maken van een installatie van alle Droomwereld-kunstwerken samen en praten we over het resultaat!

Na afloop van de workshop neemt iedereen zijn eigen droomwerelddeel mee naar huis.

Aanmelden:

Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar info@arkfryslan.nl , vermeld daarbij je naam, telefoonnummer en aantal deelnemers.

Geef je snel op want voor deze workshop is er ruimte voor 18 deelnemers!

Frouckje en Hetty

Foto: Jessica van der Mark (www.jessicavdmark.nl), student Fotografie ROC Friese Poort, Drachten