centrum voor architectuur & ruimtelijke kwaliteit

Mooi?/Lelijk? Drachten + Burgum

13 februari 2016

In februari 2016 maakt ARK Fryslân een toer langs 4 plaatsen in Friesland om met mensen in gesprek te gaan welke plekken in hun woonplaats zij als mooi of juist lelijk ervaren. Graag willen we er achter zien te komen waarom dit zo is en met welke factoren dit samenhangt. Verder vragen we mensen naar hun ervaring met leegstand, wat dat met hen en hun omgeving doet.

Hoe werkt het?

Je neemt plaats in een luie stoel. Je mag rustig nadenken over welke plek voor jou het mooist en het lelijkst is in je woonplaats. Op een plattegrond plaats je een rode en een groene speld en markeert zo de plek. We komen graag met je in gesprek over waarom je deze plaatsen kiest en wat jij er aan zou willen doen.

Iedereen mag deelnemen aan ons gesprek! Neem jij plaats in de stoel? (afb.)

Na afloop van de tour maken we op  1 maart op onze site bekend welke plekken zijn uitgeroepen tot de mooiste en lelijkste plek van Drachten, Burgum, Heerenveen en Gorredijk.

Waarom?

We willen mensen een ludieke wijze actief  laten nadenken over hun woonomgeving. Wat vinden zij mooi/lelijk? Hoe persoonlijk is dat? Of worden meningen gedeeld? Tussendoor vragen we naar ervaringen met leegstand op diverse plekken, een groeiend probleem waarvoor ARK Fryslân graag de aandacht vraagt. Waar wordt leegstand het meest gezien? Hoe wordt het ervaren? Zijn er oplossingen voor te bedenken?

Wanneer en Waar?

13 feb

Drachten,  Zuiderbuurt (9:00-12:00)

Burgum, Markt, bij de Aldi (13:00-16:00)

20 feb

Heerenveen, De Passage (9:00-12:00)

Gorredijk, Bij Blokker/Action voor (13:00-16:00)