centrum voor architectuur & ruimtelijke kwaliteit

Lunchlezing Broodje Energie: Vriendschap leidt versneld tot een Fossielvrij Fryslân!

16 februari 2017     NHL Hogeschool, Lokaal 0.011

Door Bouwe de Boer, projectleider bij CH2018

Wat : Lunchlezing ‘Broodje Energie’
Datum : Donderdag 16 februari 2017
Waar : NHL Hogeschool, Rengerslaan 10, Leeuwarden, lokaal A0.011
Programma :
12.15 uur : Inloop met broodje
12.30 uur : Welkom en mededelingen, Woud van Woudenberg
12.40 uur : Gastspreker Bouwe de Boer
13.20 uur : Discussie en afsluiting
Aanmelden : De toegang is gratis, graag hier aanmelden.

Toen Leeuwarden/Fryslân tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 (CH2018) werd uitgeroepen, stond vast dat de energietransitie een hoofdonderwerp zou worden. De energietransitie in Fryslân naar een fossielvrije samenleving. Voor de gebouwde omgeving, de bedrijven en de mobiliteit.

Fryslân is erg goed bezig met de energiecoöperaties, de vele zonnepanelenprojecten, het elektrisch varen, biogas, de energieneutrale woningen en de plannen die op stapel staan. Maar gaat het snel genoeg? Zeker niet! En veel mensen weten niet wat er gebeurt en zijn dus daarom ook niet betrokken. Dat gaat veranderen. CH2018 is het moment om de krachten te bundelen. Immers, dit kan alleen als iedereen meedoet.

‘Energy Now’ is een van de 41 projecten in 2018. CH2018 gaat over de Mienskip en over samenwerking. Daarom worden de handen ineengeslagen en gaan er dingen gebeuren die nog nergens ter wereld zijn vertoond.

Bouwe de Boer is al bijna 25 jaar met duurzame energie aan de slag en projectleider van dit programma. Hij zal uitleggen wat er gaat gebeuren en ook dat dit niet gaat slagen……als we niet allemaal in en buiten Fryslân de handen uit de mouwen steken.
De  ‘Freonen Fan Fossyl Frij Fryslân’, dat is de club die het verschil gaat maken. Veel studenten werken aan dit programma.

Nieuwsgierig? Kom luisteren met een broodje in de hand en laat je uitdagen om met goede ideeën te komen. 2018 zal het begin zijn van een nieuwe energierevolutie in Fryslân: 2025 fossylfrij in Fryslân.