centrum voor architectuur & ruimtelijke kwaliteit

Innovatie in Verf! – Lunchlezing Broodje Energie

13 maart 2014     NHL Hogeschool, lokaal A0.011

Programma

12.15 uur Inloop met broodje
12.30 uur Welkom en mededelingen, Woud van Woudenberg
12.40 uur Gastsprekers Ron Hulst, Hoofd Laboratorium en Emile Goosens, Manager Innovatie
13.20 uur Discussie en Afsluiting

Toelichting

Anker Stuy uit Terwispel is veel in het nieuws, niet in de laatste plaats door één van hun laatste innovaties op het gebied van infrastructuur: lichtgevende verf voor wegbelijning. De lichtgevende verf maakt onder andere deel uit van de Smart Highway, een project van kunstenaar / ontwerper Daan Roosegaarde en Heijmans. Deze snelweg wekt energie op en communiceert met de automobilist door slimme verlichting en verkeerstekens die zich aanpassen aan de wegsituatie.

“Innovatie is een essentieel onderdeel van een gezonde bedrijfsvoering”, aldus Ron Hulst (hoofd Laboratorium ASV). “Dat geldt in het bijzonder voor MKB bedrijven die de concurrentie niet kunnen of willen aangaan op basis van grote productievolumes, lage productkwaliteit en lage prijzen. Deze bedrijven moeten het juist hebben van de hoge kwaliteit en innovatieve producten. Innovatie brengt kost geld en brengt risico’s met zich mee, zeker bij een klein bedrijf. Dit betekent een grote uitdaging voor de R&D Manager.”

Doelstelling van Anker Stuy Verven is ‘nummer 1 zijn in de verfbranche’, hoe behaal en behoud je deze doelstelling? Maar meer nog, hoe genereer je de nodige inzichten en hoe vertaal je technologische ontwikkelingen naar commercieel succesvolle producten of commerciële wensen naar technische details. De presentatie van Ron Hulst en Emile Goossens geeft inzicht in deze “strijd” tussen commercie en techniek.

Daarnaast zal duidelijk worden hoe deze specifieke innovatie tot stand is gekomen en welke toepassingen hiermee mogelijk worden. Wat betekent dit voor de infrastructuur in de toekomst? Is het ook toepasbaar in andere situaties? Kan het zorgen voor grote besparingen op energie? Hoe is de duurzaamheid van het product?

De toegang is gratis, graag hier aanmelden