centrum voor architectuur & ruimtelijke kwaliteit

Expertmeeting: Een Rijke Ruimtelijke Kwaliteit door Friese Rassen

03 september 2014     Theeschenkerij Peins

Door gebrek aan kennis en kunde verdwijnt in rap tempo een deel van ons Friese levende erfgoed. Het resultaat van een relatieve onbekendheid van dit prachtige stukje Friesland. Het Werkverband Friese Rassen is in het leven geroepen om de met onze provincie verwante dier-, nutsplanten- en fruitrassen te inventariseren, behouden en vermeerderen. Dit kunnen zij echter niet alleen!

Om u een goede indruk te geven van de rijkdom van de nog levende Friese Rassen in samenhang met de ruimte, staat op 3 september een korte excursie langs o.a. Berlikum en Menaldum op het programma, waarin u het levende Friese erfgoed kunt zien, voelen, ruiken en zelfs proeven.

Aansluitend wil het Werkverband Friese Rassen, in samenwerking met ARKfryslân, graag met u om tafel. Wellicht heeft u goede ideëen over hoe u van uit uw eigen praktijk, ervaring of netwerk kunt bijdragen, het initiatief van het werkverband meer bekendheid te geven en de Friese Rassen cultureel en visueel te laten bijdragen aan de ruimtelijke diversiteit.

 

Feiten:

Tijdstip:13:15- 17:15

Locatie: Theeschenkerij Peins, Schalsumerweg 2, 8812 JK Peins

Aanmelden: Officiële uitnodiging volgt, aanmelden kan alvast via info@arkfryslan.nl