centrum voor architectuur & ruimtelijke kwaliteit

Attiek: Bruisend ‘Latin fever’ aan de Voorstreek? Europan 2015 en nu verder…

01 april 2016     De Kanselarij, Turfmarkt, Leeuwarden

Zoals in vele Europese binnensteden kampt ook Leeuwarden met leegstand van winkels en panden in de oostelijke binnenstad. Dit was in 2015 aanleiding voor Europan om in samenwerking met de Abe Bonnema Stichting de prijsvraag uit te schrijven voor dit deel van de stad. De werktitel was; van leeglopend winkelgebied naar bruisend Academisch ‘Quartier Latin. Attiek wil graag weten hoe het er nu voorstaat met deze plannen. De winnaars zijn inmiddels bekend. Krijgen zij de mogelijkheid hun plannen werkelijkheid te laten worden? En hoe gaat dat er dan uit zien? Hoe gaat de moderne mens wonen, werken en winkelen aan de Voorstreek en omgeving?

Programma:
20:00     Korte inleiding door Spreekstalmeester Jef Mühren
20:15     Marc Visser spreekt vanuit de Bonnema Stichting over de achtergronden van Europan, de locatie, de opdracht en het vervolg.
20:40     Erik Voigt, Frisian Design Factory, spreekt over de trends van dit moment in wonen en leven. Hoe moet de huidige woonomgeving eruit zien?
21:00     Korte Pauze
21:10     Prijswinnaars Europan 2015: oa. Veronica Caprino geven een toelichting op hun plannen voor de oostelijke binnenstad
21:30     Vragen en Discussie

U bent op vrijdag 1 April van harte welkom vanaf 19:45 uur in de Kanselarij

Let op voertaal is Engels! Ivm met buitenlandse gastsprekers.

Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen en te discussiëren. De discussie wordt geleid door spreekstalmeester Jef Mühren.

Toegang is Gratis