centrum voor architectuur & ruimtelijke kwaliteit

Attiek – Sneak Preview in Park Vijversburg

22 mei 2015

Wat gebeurd er toch allemaal in de bossen bij Tytsjerk? Het in de kern negentiende-eeuwse landschapspark rondom Villa Vijversburg krijgt een eenentwintigste-eeuwse equivalent. Daarnaast wordt de historische villa gerestaureerd en verrijkt met een glazen paviljoen. De Ambities bij deze uitbreidingen zijn torenhoog: hier wordt het mooiste natuur- en cultuurpark van Nederland gerealiseerd.

Attiek biedt u een unieke ‘sneak preview’ om het park nog voor de officiële openstelling te zien met uitleg van de betrokken ontwerpers en eigenaren.

Programma

16:00 Inloop
16:15 aanvang
16:20 inleiding door Piet Bonte (bestuurslid Vijversburg)
16:40 Presentatie Marieke Kums, MAKS en Peter Veentra LOLA (onder voorbehoud!)
17:00 Rondleiding door het park olv Marieke Kums en Piet Bonte
18:00 Discussie en slotwoord in Yn ‘e Mande

Sprekers
Het Rotterdamse  Studio MAKS is gespecialiseerd in architectonisch ontwerp, strategie en onderzoek. Marieke Kums ontwierp ism de Japanse architect Junya Ishigami het nieuwe glazen paviljoen en het restauratieplan voor de villa Vijversburg.  De eveneens Rotterdamse LOLA Landscape Architects is ontwerper van de parkdelen Frijlân en Dwaalster.
Voor meer info over Park Vijversburg  en haar metamorfose zie:http://vijversburg.nl/

Discussie
Vragen die Attiek zich stelt zijn: wat waren de doelen en ambities bij de nieuwe uitbreiding? Is het gelukt de afzonderlijke ontwerpen tot een ‘gesamtkunstwerk’ te smeden? Hoe verhoud nieuw en oud zich tot elkaar?

Al deze vragen staan der discussie tijdens de komende Attiekmiddag op vrijdag 22 mei. De discussie wordt geleid door spreekstalmeester Jef Mühren. Discussieert u mee? U bent van harte welkom vanaf 16:00 in Dorpshuis Yn ‘e Mande (Noarderein 1, Tietsjerk)

Locatie en Parkeren
Voor de gelegenheid verplaatst Attiek zich naar Dorpshuis Yn ‘e Mande, Noarderein 1, 9255 KC Tietsjerk. Rondom Dorpshuis Yn ‘e Mande is voldoende parkeergelegenheid. Let op! Niet parkeren op het parkeerterrein van Vijversburg, deze sluit om 18:00 uur!

Aanmelden
In verband met de catering en zitplaatsen horen we graag voor 15 mei van je of je erbij bent:

Meld je tot 15 mei aan via info@arkfryslan.nl o.v.v. “Attiek- Vijversburg”