centrum voor architectuur & ruimtelijke kwaliteit

Architectuurlezing 30 april: ontwerpen tussen twee culturen

30 april 2014     Fries Museum Theaterzaal

Leiden verschillen in kennis, verwachting, processen, cultuur, gebruiken en kwaliteit tot een andere architectuur? Op woensdag 30 april gaat architect Ruben Bergambagt (1983) in de Theaterzaal van het Fries Museum in op deze vraag.  Aan de hand van zijn persoonlijk verhaal vergelijkt hij architectuurprojecten  van het mondiale bureau Norman Foster Architects in Londen met die van het jonge architecten bureau WAA in Beijing. Hij licht dit toe met voorbeelden van zijn werk bij beide architectenbureaus. 

Ruben Bergambagt

2a_Foto_Ruben_Bergambagt - kopie

Na in 2009 cum laude te zijn afgestudeerd aan de technische universiteit van Delft en tevens genomineerd tot de vier beste afstudeerders van dat jaar, werkte hij als jonge Nederlandse architect aan diverse projecten in de wereldfaam van Norman Foster + Partners in Londen. Onder andere aan het ontwerp en de bouw van het Europese hoofdkantoor van Bloomberg in het bankieren district in Londen.

Momenteel  werkt hij als architect en partner bij het bureau We Architect Anonymous (WAA) aan diverse projecten in China zoals de oplevering van het zeer omvangrijke Yinhuan Art Museum aan de Huanghe rivier,  het ontwerp van een Urban Complex in Mongolië en een autoshowroom in Foshang.

03_01_waa_Yinchuan_Art_Museum_China_01 - kopie

WAA

WAA is in 2013 genomineerd  voor  een Building Designs Annual Award in de categorie  International Break through Architect of the Year. Hiermee plaatst dit bureau zich in de top 5 van de Britse internationale architectenbureaus  die  grootste stappen durven  te zetten op de internationale markt.

Locatie

De lezing is in de Theaterzaal van het Fries Museum en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur).

Aanmelden

De organisatie is in handen van ARKFryslân  in samenwerking met BNA Kring Friesland.

De toegang is gratis, aanmelden kan tot 25 april via info@arkfryslan.nl

Meer informatie: www.arkfryslan.nl

 

ARK Fryslân

Is het centrum voor architectuur en ruimtelijke kwaliteit in Friesland en stelt zich ten doel het debat over architectuur en ruimtelijke kwaliteit te stimuleren en aan te jagen.

 BNA Kring Friesland

Stimuleert de ontwikkeling van de bouwkunst en het bevorderen van de beroepsuitoefening van haar leden.